29.11.2015

Joulurauha ja aikalahjoja


Julistan joulurauhan alkavan maanantaina ja samalla annan aikalahjan perheelle, työkavereille ja yhteistyökumppaneille. Jos minulta tullut kysymys, pyyntö, ehdotus tai vastausta odottava meili painaa to-do listallasi, siirrä se alimmalle riville ja palaa tarvittaessa asiaan tammikuun puolivälissä - soitan kyllä, jos on ihan pakko. Tammikuuhun mennessä asia voi muutenkin olla jo muuttunut, vanhentunut tai ehkä se on kokonaan menettänyt merkityksensä.

Jos mietit, pitäisikö meidän nähdä ennen joulua kaiken kiireen keskellä, älä mieti. Ei pidä. Nähdään vaikka helmikuussa, kun on enemmän aikaa. Älä myöskään mieti, miten ilahduttaisit minua ennen joulua. Kaikista eniten ilahdun siitä, jos rauhoitat joulukuun ja uskot, ettei maailman pidä tulla valmiiksi vielä tänäkään vuonna.

Pikkujoulut voi yhdistää laskiaiseen, eikä silläkään ole kiire.

Joulurauhaa voi rakentaa myös määrätietoisella suunnitelmalla esimerkiksi näin:

10 askelta joulurauhan saavuttamiseksi

1. Istu alas ja tee lista. Listaa ylös kaikki teot, mitä joulun onnistuminen edellyttää.
2. Kasva aikuiseksi. Onko sillä oikeasti väliä, oletko itse käärinyt itse tekemäsi lahjasi itse koristeltuihin pakettipapereihin?
3. Karsi listalta kaikki se, minkä voit.
4. Lämmitä glögiä ja juo se.
5. Jatka listan karsimista.
6. Lämmitä lisää glögiä ja juo se.
7. Jatka listan karsimista ja pura jäljelle jääneet teot kalenteriin.
8. Ylläty iloisesti, kun huomaat kalenterisi jatkuvan joulun jälkeiseen aikaan. Ripottele valtaosa listan tekemisistä tammi-helmikuulle.
9. Tee listalle jääneet teot kalenterisi mukaan.
10. Älä tee mitään muuta.

Joulurauhan saa myös antamalla lahjan tuntemattomalle, esimerkiksi ostamalla kukan vanhukselle, jolla ei ole omia läheisiä (kiitos vinkistä FB-ystäväni!):

http://www.homeinstead.fi/ole-joulupukkina-seniorille

Jos kukan lahjoittaminen ei ole listallasi ja teet sen silti, voit vastineeksi poistaa kalenteristasi jotakin ja istahtaa alas glögille. Aikalahja!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti